Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 2023 yılı temel sağlık sigortası prim tutarını açıklayan ilk şirket DSW oldu. Şirket aylık prim miktarlarının 9,75 euro artırıldığını açıkladı. DSW aracılığıyla temel sağlık sigortası yaptıran vatandaşlar, önümüzdeki yıldan itibaren ayda 137,50 euro ödeyecek.

Şirket aylık prim miktarlarına yapılan zammın, sağlık personeli giderleri ve diğer sağlık bakım maliyetlerindeki artıştan kaynaklandığını belirtti.

DSW, vatandaşların temel sağlık sigortasının yanı sıra ödemek zorunda olduğu kişisel risk prim tutarının (Het eigen risico) ise 375 euroda kalacağını duyurdu. Şirket yasal olarak öngörülen 385 euroyu yüksek bulduğunu, bu nedenle kişisel risk prim miktarının 375 euroda sabitlendiğini kaydetti. 

DSW geleneksel olarak bir sonraki yıl için sağlık prim miktarını açıklayan ilk sigorta şirketi. Diğer şirketlerin de önümüzdeki haftalarda 2023 prim bedellerini açıklayacağı tahmin edilmekte.

Vatandaşların farklı bir sağlık sigortası şirketine geçiş yapma fırsatına sahip olmaları için DSW dışındaki diğer şirketlerin en geç 12 Kasım'a kadar 2023 primlerini açıklamış olması gerekiyor. 

Foto: Steve Buissinne - Pixabay

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.