Hollanda’da orta dereceli meslek eğitimini(mbo) yarıda bırakan gençlerin sayısı giderek artıyor. Okulunu terk eden gençlerin sayısı son on yılda ilk kez geçen yıl 30 bini buldu.

Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf bu gelişmenin endişe verici olduğunu belirterek, okulu terk eden gençlerin sayısının azaltılması için yeni bir plan hazırlandığını açıkladı. Bakan, mbo öğrencilerine toplumda çok ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, bu gençlere gerekli olan tüm desteğin verileceğini dile getirdi.

Elde edilen verilere göre her yıl ortalama 25 bin mbo öğrencisi diploma almadan eğitimini sonlandırıyor.  Ancak bu rakam geçen yıl ilk kez 30 bini buldu. Sayı artışındaki başlıca nedeninin, corona dönemindeki önlemler ve akabinde artan iş gücü piyasasındaki açık olduğu tahmin ediliyor.

175 milyon euroluk destek paketi
Mbo öğrencilerinin diplomanın önemini anlaması gerektiğini vurgulayan Bakan Dijkgraaf “Ekonomik iklimin değişmesi halinde elinizde diploma olması çok önemli.” yorumunu yaptı. Bakan, okul terk sayısının en yüksek olduğu 2. Seviye temel mbo eğitimine 175 milyon euroluk yatırım yapılacağını dile getirdi.

Okullara ayrılan bütçe ile daha yoğun rehberlik sunulabileceği gibi daha az sayıda gruplara yönelik dersler de verilebilecek. Ayrıca hem program değiştirmek isteyen öğrencilere bu konuda destek sunulacak hem de psikolojik veya mali sorunlar yaşayan gençlere yardım verilecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Hollanda Eğitim Müfettişliği

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.