Sağlık sigortası şirketleri bugün gece yarısına kadar, 2022 yılında uygulayacağı aylık temel sağlık sigortası prim miktarlarını kamuoyu ile paylaşmak zorunda. Şuana kadar açıklanan 2022 temel sağlık sigortası prim miktarları ise primlerin 2021’e kıyasla, 3 ila 8 euro arasında artacağını gösterdi.

Şuana kadar açıklanan 2022 prim miktarlarından bazıları şu şekilde sıralandı;
- Prim miktarını ilk açıklayan şirket yine DSW oldu. Şirket açıklamasında 2022 yılı prim miktarının, bu yıla göre 3,25 euro zamla, 127,75 euroya çıkacağı belirtildi.
- Toplam 4,8 milyon sigortalı ile Hollanda’nın en büyük sigorta şirketi olan Achmea’nın alt kuruluşu Zilveren Kruis'un en çok tercih edilen sigorta poliçesi ‘Basis Zeker’ sigortası, önümüzdeki yıl 3 euro zamlanarak, 131,45 euroya çıkacak.
- VGZ şirketinin temel sağlık sigortası aylık primi 8,20 euro artarak, 132,65 euro'ya yükselecek. Şuana kadar en fazla zam VGZ temel sigortasında görülüyor.
- CZ’ye bağlı OHRA’nın, temel sağlık sigortası primi 2,70 euro artışla, 129,45 euro olacak. 
- 2,1 milyon poliçeliye hizmet veren Menzis’in aylık prim miktarı ise 3,25 euroluk bir artışla 133,25 euro olacak. 

Henüz tüm şirketlerin prim miktarları yayınlanmadı ancak Cuma günü bitmeden açıklamaları gerekmekte. Bunun yanında tüketicilerin de mevcut sigorta şirketini değiştirmek için bu yılın sonuna kadar vakitleri bulunmakta.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU