Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede dünya çapında büyük bir pandemiye dönüşerek 90 milyona yakın insana bulaşırken, iyileşen hasta sayısı 63 milyon olarak gerçekleşti. Dünya genelinde Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 milyona yaklaştı. 

Hollanda Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından açıklanan son verilere göre, Hollanda'da toplam vaka sayısı 850 bin 790 olarak tespit edildi. Koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 12 bin 84 kişiye yükseldi. 

Hollanda İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre 17 milyon 474 bin 677 kişinin yaşadığı Hollanda'da, açıklanan en son vaka sayıları ile birlikte  nüfusun yüzde 4,9'u koronavirüse yakalandı. Yani diğer bir deyişle tespit edilen verilere göre Hollanda'da yaşayan her 20 kişiden birisi koronavirüsle tanıştı. 

Pandemi ile boğuşan Avrupa'da ülkelerin nüfusu ve toplam vaka sayıları baz alınarak elde edilen istatikler sonucu: Belçika'da her 18 kişiden biri, İngiltere ve İspanya'da her 23 kişiden biri, Fransa ve Avusturya'da her 25 kişiden biri, İtalya'da her 27 kişiden biri, Türkiye'de her 36 kişiden biri, Yunanistan'da her 38 kişiden biri ve Almanya'da ise her 44 kişiden biri koronavirüse yakalandı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU