Merkezi İstatistik Bürosu (CBS), ülkenin geçen yılki grev verilerini açıkladı. Buna göre, ülkede son 35 yılda en fazla grev, 2022'de yaşandı. Geçen yıl farklı sektörlerde çalışanlar 33 kez greve gitti.

Açıklamaya göre, çoğunlukla toplu iş sözleşmesindeki şartların iyileştirilmesi ve zam oranlarının yükseltilmesi talebiyle gidilen toplam 33 grevden 20'si çalışma şartları, 8'i maaş zammı talebiyle yapıldı.

Söz konusu grevlere yaklaşık 30 bin işçinin katıldığı kaydedilen açıklamada, bu rakamın 2021'deki 22 greve katılan 59 bin kişinin gerisinde olduğuna dikkat çekildi.

2022'deki grevlerin 28'i işçi sendikaları tarafından ilan edilirken, 25 grev işveren ve sendika arasındaki anlaşmayla sonlandırıldı.

En çok grev taşımacılıkta
2022'deki 33 grevin 13'ü taşımacılık ve depoculuk sektörü çalışanları tarafından yapıldı ve bunlara toplam 7 bin kişi katıldı.

Taşımacılık sektöründen sonra en fazla grevin 12 kez sanayi ve imalat sektörü çalışanlarınca yapıldığı belirtilen açıklamada, maaşlarından en az memnun olanların yüzde 66 ile sağlık çalışanları olduğu vurgulandı.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.