Rotterdam bölgesi ve çevre camilerinin Kocatepe Camii'nde ortaklaşa düzenlediği “1071 Genç ile Sabah Namazı ve Kahvaltı etkinliği” buluşması, geniş katılım ve büyük bir coşkuyla geçti. 

Gençlerin ve genç kalanların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen program, binden fazla kişiyi aynı anda camide sabah namazında bir araya getirdi. Sabah namazına katılan gençler daha sonra kahvaltıda sohbet etme fırsatı buldu.

Hollanda Diyanet Vakfı Gençlik tarafından düzenlenen sabah namazı ve kahvaltı etkinliğine, Lahey Din İşleri Müşaviri Haluk Songur da katıldı. Müşavir Songur, gençlerin dini ve toplumsal etkinliklere aktif katılımını önemsediğini ve desteklediğini belirtti.

1071 Genç ile Sabah Namazı ve Kahvaltı etkinliği 
Belirli aralıklarla düzenli olarak gerçekleştirilen 1071 Genç ile Sabah Namazı ve Kahvaltı etkinliği; gençlerin Islam'ın temel ibadetlerinden birini yerine getirmelerini ve dini bilinçlerini ve toplumsal sorumluluklarını artırmak amacı ile yapılıyor. 

Bu etkinlik aynı zamanda, gençlerin dini etkinliklere aktif ilgilerinin artması ve cami cemaati ile gençler arasındaki sosyal bağların güçlenmesi hedefiyle düzenleniyor. 

Sosyal medyada “#1071Genç” ve “#SabahNamazı” hashtag'i ile paylaşılan etkinlik programın tanınmasını ve duyulmasını sağlıyor.

Etkinlikten görüntüler

HDV Gençlik 03HDV Gençlik 04HDV Gençlik 02HDV Gençlik 01

HDV Gençlik06HDV Gençlik 05

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.