Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 18-22 Mart 2022 tarihleri arasında Ankara’da “Yeni Yüzler Yeni Sözler Diaspora Aile Toplantısı” adı altında bir toplantı düzenliyor. Toplantıda, YTB’nin çalışma alanlarındaki ülkelerde yaşayan ve alanlarında uzman ve tecrübeli katılımcılarla aile teması işlenecek.

Tüm giderlerin YTB tarafından karşılanacağı toplantıya katılmak isteyen profesyonel katılımcıların 16 Şubat 2022 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmekte.

Söz konusu programa yurtdışında sosyal hizmetler, psikoloji, psikiyatri, pedagoji, çocuk gelişimi, sosyoloji, eğitim bilimleri, aile danışmanlığı, rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanlarında yüksek lisans öğrencisi veya yüksek lisans eğitimini tamamlamış veya bu alanlarda profesyonel olarak çalışan kişiler başvurabilecek.

Programda gençlik daireleri ve korucuyu aileler, bağımlılık, eşler arası ilişkiler ve çocuklarla iletişim konularında katılımcılara söz hakkı verilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak 12 yılı aşkın bir süredir yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Bu süre zarfında yurt dışında yerleşik, diasporadaki pek çok sivil toplum kuruluşu ve kişilerle birlikte çalışmalar yürüttük, Türk toplumuna katkı sağlayacak faaliyetlerin bir kısmına destek olduk. Bununla beraber çalıştay, zirve gibi programlar kapsamında diasporamız ile bir araya gelerek fikir alış-verişinde bulunduk.

Bu kapsamda 18-22 Mart 2022 tarihleri arasında, Ankara’da Yeni Yüzler Yeni Sözler Diaspora Aile Toplantısı düzenleyerek, yurtdışı vatandaşlar çalışma alanımızdaki ülkelerden alanında uzman ve tecrübeli katılımcılarla aile teması etrafında bir araya gelmek ve onları dinlemek istiyoruz. Ele alınacak konu başlıkları için lütfen tıklayınız.

Söz konusu programa yurt dışında sosyal hizmetler, psikoloji, psikiyatri, pedagoji, çocuk gelişimi, sosyoloji, eğitim bilimleri, aile danışmanlığı, rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanlarında yüksek lisans öğrencisi veya yüksek lisans eğitimini tamamlamış veya bu alanlarda profesyonel olarak çalışan kişiler başvurabilecektir. Bahse konu programda;

Gençlik daireleri ve korucuyu aileler
Bağımlılık
Eşler arası ilişkiler
Çocuklarla iletişim
konularında katılımcılara söz hakkı verilecektir. Ana oturumların yanı sıra atölye çalışması ve mini toplantı vesilesiyle interaktif oturumlar ve ülkeler özelinde çalıştaylar yapılacaktır. Program dili Türkçedir. Toplantı programı için lütfen tıklayınız.

Katılımcı Profili
“Yeni Yüzler Yeni Sözler: Diaspora Aile Toplantısı”, ABD, Kanada, Avusturalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, İspanya ve Norveç’te ikamet eden ve bu ülkelerde sosyal hizmetler, psikoloji, psikiyatri, pedagoji, çocuk gelişimi, sosyoloji, eğitim bilimleri, aile danışmanlığı, rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanlarında yüksek lisans öğrencisi veya yüksek lisans eğitimini tamamlamış veya bu alanlarda profesyonel olarak çalışan kişilerin başvurusuna açıktır.

Ulaşım ve Konaklama
18 Mart 2022 otele giriş ve 22 Mart 2022 otelden çıkış olmak üzere program süresince yemek dahil konaklama, uçak bileti, transfer ve program kapsamında planlanan her türlü faaliyetin maliyeti YTB tarafından karşılanacaktır. 18 Mart 2022 Cuma günü akşam yemeğinde tanışma toplantısı ile başlayacak program, 21 Mart 2022 Pazartesi akşamı sona erecektir.

Eğitim programına katılım için katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Başvuru için gerekli belgeler
Yeni Yüzler Yeni Sözler: Diaspora Aile Toplantısı’na başvurular online başvuru sistemi (https://obys.ytb.gov.tr/account/login)  üzerinden alınacaktır.

Başvuru için son tarih 16 Şubat 2022 olarak belirlenmiştir. Katılım imkânı, program planlaması ve ülkeler için belirlenen kontenjan ile sınırlıdır. Nihai katılımcılara e-posta ile dönüş yapılacaktır.

Detaylı bilgi
Ayrıca programa dair sorular  [email protected]  adresine gönderilebilir.

Programa göstereceğiniz ilgi için şimdiden teşekkür eder, başarılar dileriz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın