Çarşamba günü UWV tarafından yapılan bir açıklamada, 2019 ve 2020 yıllarında, bin ikiyüz kişiye fazla maaş ödendiği duyuruldu. Açıklamada yanlış ödenen bu maaşların geri istenmeyeceği kaydedildi.

Açıklamaya göre bu sohbet numaraları yanlışlık, WW (Werkloosheidsuitkering) ödeneği ile birlikte ZW veya WAZO ödenekleri alan kişilerde yaşandı. Normal şartlarda WW ödeneği, ZW ve WAZO kesintisi sonrası kişinin hesabına yatırılmakta. Ancak UWV yanlışlıkla 1200 kişinin ödeneğinin bu kesintiler uygulanmadan yatırıldığını, farklı ödeneklerin bir arada bulunmasından dolayı da geriye dönük olarak belirlemenin zor ve karmaşık olabileceğini açıkladı.

UWV açıklamasında; ödenek alan bu vatandaşların geri ödeme yapması halinde zorlanacağının düşünüldüğü, ayrıca yanlışlığın 1 veya 2 yıl öncelere dayandığı için iade talebinde bulunulmadığı vurgulandı.

Bu yılın başından beri UWV, gelecekte bu gibi olası hataları önlemek için ekstra kontroller yürütüyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU