Bloomberg haber merkezinin şirkete yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde Unilever’in dünya çapında birkaç bin kişiyi işten çıkartacağı belirtildi. 

Haberde; şirketin daha hızlı karar verebilmek için esas olarak yönetim fonksiyonlarındaki kişileri işten çıkaracağı kaydedildi.

Amerikalı aktivist yatırımcı Nelson Peltz'in şirketin hisselerinin bir kısmını satın alacağının açıklanmasından kısa bir süre sonra işten çıkarma haberinin gelmesi, dikkat çekti. 

Unilever Hollanda'nın bir sözcüsü, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, piyasadaki söylentiler hakkında yorum yapmak istemediğini dile getirdi. 

Unilever Grubunun Hollanda'da yaklaşık 2 bin 700, Dünya çapında ise 150 bin çalışanı bulunmakta. 

Merkezi Londra’da bulunan şirket, 1930 yılında Hollandalı margarin üreticisi Margarine Unie ile İngiliz sabun üreticisi Lever Brothers'ın birleşmesiyle kuruldu. Şu an dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ve yaklaşık 200 ülkede kendi ürünlerini satan Unilever, dünyanın 20'den fazla ülkesinde kendi fabrika ve genel merkezlerine sahip. 

Şirket, gıda, içecek, ev bakımı ve güzellik ile kişisel bakım olmak üzere dört ana kategoride düzenlenen 400'den fazla markanın da sahibi. Ola, Ben & Jerry's, Unox ve Knorr gibi markalarda şirkete ait.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU