Ukrayna Büyükelçisi Maksym Kononenko, De Telegraaf gazetesine yaptığı bir açıklamada, Hollanda’dan oldukça çok sayıda kişinin Rusya’ya karşı savaşmak için konsolosluğa başvuru yaptığını belirtti.

Bilindiği üzere Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Pazar günü yaptığı açıklamada “bir yabancı lejyon” kuracağını duyurdu.

Büyükelçi Kononenko açıklamasında, 'gizlilik kuralları' nedeniyle kayıtlı Hollandalıların tam sayısını vermek istemese de “Ukrayna silahlı kuvvetlerine katılmak isteyen Hollanda vatandaşlarından önemli sayıda talep aldık. Bu başvuruları, Başkan Zelensky’nin dün yaptığı açıklamasından önce aldık.” dedi.

Ukrayna’ya gidecek yabancı gönüllülerin tam olarak ne yapabileceği bilinmiyor. Ukrayna Büyükelçiliği de Hollandalı gönüllülerin Ukrayna'da nasıl konuşlandırılacağı hakkında bilgi vermiyor.

Ukrayna’da yardım etmek isteyen Hollandalılardan giderek daha fazla telefon ve mesaj almaya başlandığını belirten Kononenko, bazı Hollandalıların insani yardım, bazılarının lojistik destek konusunda yardım etmek istediğini belirtti. 

Kononenko “hatta bazıları bize Ukraynalıların evlerinde kalmasına izin vermemiz için mesaj atıyor.” dedi. 

Büyükelçi Kononenko, bugün Temsilciler Meclisinde yapılan Ukrayna konulu oturuma bizzat eşlik etti. Mecliste Başbakan Rutte, parti başkanları ve kabine üyeleri tarafından karşılanan Kononenko, “Hollanda’ya ekonomik destek ve uyguladığı yaptırımlardan, Ukrayna'ya savunma ekipmanı tedarikine kadar yaptığı birçok yardımı için minnettarız” dedi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın