Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği Rezidansı'nda dün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik pandemi şartları gözetilerek sınırlı sayıda kişinin katılıyla gerçekleşti.

Etkinlikte; şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. Etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Türkiye Geçilmez’ videosu ile devam edildi.

Videonun ardından,  T.C. Lahey Büyükelçisi Sayın Şaban Dişli ve T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sayın Aytaç Yılmaz birer konuşma yaptı.

Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli yaptığı konuşmada, ülkesinin, 15 Temmuz gecesi anayasal düzeni ve milleti hedef alan hain saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Dişli, "Bu saldırı, halkımızın gösterdiği cesaret ve birliğin de sayesinde çok şükür başarısız olmuştur. Akabinde de FETÖ'ye karşı mücadelemiz kararlılıkla sürdürülmüştür ve sürdürülecektir. Kararlı ve etkili mücadelemiz sonucunda FETÖ'nün strateji değişikliğine giderek yurt dışı faaliyetlerine ağırlık vermeye başladığı görülmektedir." dedi.

Yurt dışında FETÖ yapılanmasına karşı yürütülen çabaların önemli bir unsurunun, FETÖ tehdidine yönelik farkındalığın artırılması için sürdürülen bilgilendirme kampanyası olduğunu vurgulayan Dişli, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bildiğiniz gibi Batı ülkelerinin çoğunda darbe teşebbüsünden bir süre geçtikten sonra, demokratik düzenin devamlılığı vurgulanmış ancak kamuoyu ve basında bu karanlık örgütün ülkemize yönelik tehdidinin yerine ülkemizde darbelere karşı alınan tedbirler öne çıkartılmıştır. Bu terör örgütünün gerçek yüzünü, faaliyet gösterdiği bütün ülkelerdeki muhataplarımıza anlatıyor, farkındalığın artırılması için bilgilendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU