Hollanda’da belediye mezarlıklarında bulunan Müslüman mezar alanlarında defin süresi yaklaşık 10-15 sene olduğu biliniyor.

Hollanda Rijnmond Müslüman Üst Kuruluş Platformu (SPIOR),  Rotterdam şehrindeki belediye mezarlıklarında ebedi defin uygulanması için başvuruda bulunmuştu. 

Uzun süren görüşmeler neticesinde Rotterdam belediye mezarlıklarında ebedi defin yapılması için bu sene Nisan ayında onay alınmıştı. Alınan onayın ardından Müslümanların nereye defnedilecekleri için yer arama çalışması başlatılmıştı.

Rotterdam belediyesi, Lombardijen bölgesinde bulunan Zuiderbegraafplaats mezarlığının yanında, 3 bin Müslümana ebedi istirahatgah olacak bir alan tahsis ettiklerini bildirdi.

Bu karar yıllardır bu konuda emek sarf eden şehir sakinleri için sevindirici bir gelişme olarak algılandı. Yaşadığı ve nesiller boyu da yaşayacağı yere defnedilmek isteyenler için çözüm nihayet bulunmuş oldu.

Korona salgınının başlamasından bu yana, cenazelerin naklinde sorunlar yaşandığı için Rotterdam belediye başkanı Ahmed Aboutaleb, kurallarda bir gevşetme yaparak, isteyen Müslümanların Zuiderbegraafplaats mezarlığına ebedi olarak kalmak üzere definlerine izin vermişti. Şimdi artık hukuken de sabit bir yer mezarlık olarak tayin edilmiş oldu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU