Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), koronavirüsle mücadelede üçüncü dalganın kontrol altına alındığını ama henüz bitmediği için temkinli olmaya devam edeceklerini açıkladı. 

RIVM'in açıkladığı haftalık rakamlara göre test sonucu pozitif çıkanların sayısı bir hafta öncesine göre yüzde 28 azalırken, hastaneye yeni  başvuran korona hastalarının sayısının ise bir hafta öncesine göre yüzde 32 düşüş kaydettiği açıklandı. 

Günlük koronavirüs raporu: 2 bin 531 vaka, 13 ölü

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün yapmış olduğu açıklamada, son 24 saatte 2 bin 531 kişide  daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Bugün açıklanan vaka sayısının ise dünden 245 daha az olduğu belirtildi.

Dün ülke genelinde hastanelerde tedavi gören bin 695 korona hastasının, bugün açıklanan son verilere göre  bin 598 olduğu açıklandı. Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayısının ise 578'e gerilediği belirtildi. 

Hollanda'da dün açıklanan koronavirüs kaynaklı  11 can kaybının ardından, son 24 saatte 13 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU