Lareb Yan Etki Merkezi Nisan ayının ortasına kadar yaklaşık 3,7 milyon korona aşısı yapıldığını, aşı uygulananlar arasında 257 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu ölümlerde aşının yan etkisine rastlanmadığı belirtildi.

Lareb Pazartesi günü yaptığı açıklamada, aşı kampanyasının ilk 14 haftasına ilişkin bir genel görünüş yayınladı.

Açıklamada; 14 haftalık dönem içinde 80 yaş ve üstü 200, 65-80 yaş arası 43 ve 65 yaş altı 13 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise yaşının bilinmediği belirtildi.

Lareb'e göre sadece 4 kişide AstraZeneca (Vaxzevria) ve Janssen aşısının yan etkisi olarak görülen, aşırı kan pıhtılaşması ve düşük trombosit kombinasyonunun neden olduğu ölüm görüldü.

Yeterli bilgi bulunan 128 ölüm raporunda ise kişilerin ölüm nedeninin aşının yan etkileri dışındaki nedenlerden kaynaklandığı belirtildi. Bunun dışında, 87 ölüm raporda ise yeterli bilgi yoktu.

Genel tabloya göre 257 ölümden 213'ü Pfizer/BioNTech aşısı (Comirnaty), 27'si Moderna aşısı (Spikevax) ve 13'ü AstraZeneca aşısı yaptırmış kişilerden oluşmakta.

Pfizer/BioNTech aşısı, özellikle yaşlılar arasında en yaygın kullanılan aşı oldu. Lareb, aşılamadan sonra ölüm raporları almaya devam edildiğini ancak haftalık sayının yavaş yavaş düştüğünü belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU