Hollanda’nın Giethoorn kentinde yaşayan ve uğradığı ırkçı saldırılara rağmen belediye, savcılık ve polisten yeterli derecede destek göremeyen Türk aileye destek ziyaretleri devam ediyor.

Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (Platform Turkse Nederlanders - PTN) üyesi TNOP Başkanı Durmuş Doğan, TİCF Başkanı Ömer Altay ve HTF muhasibi Sadettin Şimşek, aileye destek ziyareti gerçekleştirdi.

Giethoorn'da yaşayan Hatice hanım kendisini ziyaret eden PTN üyelerine özellikle son bir yıl içinde yaşadığı stres ve korku dolu anları anlatırken, “İnşallah bu ırkçı saldırılar son bulur.“  ifadesini kullandı. Yapılan bu ziyaretin kendi için büyük önem taşıdığını belirten Hatice hanım duyduğu memnuniyeti dile getirerek Durmuş Doğan’a Ömer Altay’a ve  Saadettin Şimşek’e temsil ettikleri STK’lara teşekkür etti.

Hatice hanım ve 15 yaşındaki oğlu Yusuf, son bir yıl içinde bir çok kez bölgede yaşayan gençlerin ırkçı saldırılarına maruz kaldı. BNNVARA'nın araştırmacı gazetecilik televizyon programı Zembla tarafından ortaya çıkartılan olayda, saldırılara yönelik kamera kayıtları da dahil olmak üzere ırkçı saldırganlığa ilişkin elde olan birçok kanıta yer verilmişti. 

Özellikle çocuğunun güvenliği nedeniyle endişe duyan Hatice hanım geçen bu süre içerisinde belediye ve polise defalarca başvuru yapmasına rağmen yetkililerin yeterli ve zamanında hareket etmediği ortaya çıktı. 

“Hollanda’da ırkçı saldırılara maruz kalan Türk aileye ne polis, ne savcılık ne de belediye yardım etti”

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın