NRC ve RTL haber servislerinin hükümete yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberlerde Salgın Yönetim Ekibinin (Het Outbreak Management Team - OMT) 14 Aralık'tan bu yana kapalı ola kafe, restoran ve bar ile kültür ve spor sektöründe açılmaya gidilmesi tavsiyesi verdiği belirtildi. 

Haberde spor ve kültür sektörü hariç diğer sektörlerin akşam saat 20.00’ye kadar açık olmasının tavsiye edildiği kaydedildi.

NRC gazetesine göre hükümet OMT’nin bu tavsiyesini izleyecek ancak kapanma saati konusunda henüz net değil. Gazeteye göre bazı bakanlar tüm sektörlerin akşam saat 22.00’ye kadar açık olması fikrini benimsiyor. RTL’e göre ise sektörler arasında farklı kapanış saatleri görüşülüyor.

Yeniden açılma ile birlikte uygulanacak kuralların nasıl olacağı ise henüz bilinmiyor. Tüm sektörlerdeki açılma ,ile birlikte örneğin yemek endüstrisindeki zorunlu oturma düzeni, maksimum ziyaretçi sayısı veya korona giriş belgeleri kontrolleri gibi bir çok konunun  nasıl şekil alacağı, Salı günü yapılacak basın toplantısında netlik kazanacak. 

Kabine ve RIVM uzmanları, önümüzdeki hafta Pazartesi günü Den Haag’daki Catshuis'te bir araya gelerek OMT’nin verdiği tavsiyeyi görüşecek. Bu toplantıda alınacak kararların Salı akşamı Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Ernst Kuipers tarafından düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna aktarılacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU