Geçtiğimiz hafta boyunca toplamda 37 bine ulaşan vaka sayılarının azalmaya devam ettiği, ancak henüz salgının durduğunu söylemek için erken olduğu belirtildi. Hollanda’da Virüsün bulaşma hızı (R Sayısı) halen 1,02 olduğu ve bunun 1’in altına inmesi gerektiği belirtildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin hafiflemesi için, hükümetin en yakından takip ettiği göstergelerin başında virüsün yayılma hızı geliyor.

Virüs bulaştırma katsayısı ya da kısa adıyla "R0" (R-naught) en basit haliyle bir kişinin virüsü bulaştıracağı kişi sayısını gösteriyor.

Salgınla mücadelede sürecinde hükümetin en önemli danışma organı OMT ise tedbirlerin gevşetilmesi için Aralık ayının erken olduğunu düşünüyor. Bu bağlamda Noel okul tatilinin de uzatılması düşünülüyor.

Hollanda’da toplam ölü sayısı 9 bini geçti

Hollanda'da son 24 saatte 3 bin 979 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, can kaybının 90 olduğu açıklandı.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte düne göre bin 228 azalarak 3 bin 979 kişide daha koronavirüs tespit edildi. 

Hollanda'da dün açıklanan 51 can kaybının ardından, bugün 90 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Hollanda'da Covid-19 kaynaklı toplam ölü sayısının ise 9 bin 035’e yükseldiği açıklandı. 

Hastanede tedavi altınan hasta sayısı son 24 saatte 223 kişi artarken, hastanede toplamda tedavi gören korona hastasının bin 925 kişi olduğu açıklandı. 

Yoğun bakım ünitelerinde son 24 saatte 32 hasta tedavi altına alınırken, yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısının dün 536 kişi iken bugün 526 kişi olduğu belirtildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU