Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, TBMM'nin 101. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında: 

"Sevgili Kardeşlerim, Kıymetli Çocuklarımız,

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun 101. yıldönümünü kutluyoruz. Tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. Bildiğiniz üzere, 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizce tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu münasebetle, tüm dünya çocuklarının da çocuk bayramını kutluyorum.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Gazi Meclisimizin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, memleketimizin müdafaa ve muhafazasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maalesef, küresel boyutta etkisini gösteren koronavirüs pandemisi nedeniyle 23 Nisan’ı sizlerle biraraya gelerek kutlayamamanın burukluğu içindeyim. Önümüzdeki yıl, bayramlarımızda hep birlikte olabilmeyi ümit ediyorum.

Kıymetli Çocuklarımız,

Her yıl 23 Nisan günü, milli irademizin ve millet egemenliğimizin tecelli edişini kutladığımız kadar milletimizin çocuklarına güvenini de bir kez daha teyit ediyoruz.

Bizlere güzel bir gelecek bırakmak için canlarını feda eden atalarımızın emanetini yaşatmanız, dünyanın her neresinde olursanız olun milletimizin adından başarılarınızla söz ettirmeniz sizlerden en büyük beklentimizdir.

Geleceğimizin teminatı olan siz değerli çocuklarımızın, bu amaca ulaşmak için sebatla çalışacağınıza, eğitiminize gereken önemi vererek kendinizi bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetiştireceğinize olan güvenim tamdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun!" mesajını yayınladı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU