Meclis genel kurulunda hükümetin korona tedbirleri masaya yatırıldı ve mecliste yer alan partilerin önergeleri ile son buldu.

Meclis genel kurulunda hükümetin korona tedbirleri masaya yatırıldı ve mecliste yer alan partilerin önergeleri ile son buldu.

DENK partisi milletvekili Tunahan Kuzu yaptığı genel kurul konuşmasında hükümeti ve başbakan Mark Rutte’nın korona politikalarını eleştirirken Ramazan ayının yaklaşmakta olduğunu ve sokağa çıkma yasağının 30 Mart'tan sonra uzatılırsa  Müslümanların din özgürlüğüne engel teşkil edeceğini ve teravih namazlarının iptali anlamına geleceğini belirterek hükümete yazılı önerge sundu. 

Önergede sokağa çıkma yasağının 30 Mart'tan sonra uzatılması takdirde Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirmek isteyen müslümanların yasaktan muaf tutulması talep edildi. 

Meclis önergesine meclis çoğunluğu red oyu kullandı. D66, Groenlinks, CDA ve PVDA partilerin karşı oy vermesi dikkatlerden kaçmaz iken önergeye Hayvanlar partisi ve bağımsız vekil Henk Krol destek verdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU