Korona pandemisinin yarattığı zorlukları aşmak için tercih edilen evde çalışma ve evde eğitim yöntemleri, birçok şirket ve kişi tarafından benimsenmeye başlandı.

Yapılan bir araştırma; vatandaşların bundan sonra daha fazla evden çalışmaya ve çevrimiçi toplantılar yapmaya devam edileceğini beklediğini, gösterdi.

Altyapı ve Su Yönetimi Bakanlığı için çalışan Hareketlilik Politikası Bilgi Enstitüsü'ne (KiM) göre, özellikle yoğun saatlerde trafik sıkışıklığının rahatlamasını sağlayacak  ve  insanların toplu taşıma araçlarını kullanma derecesini de etkileyecek olan evde çalışma sistemi, şimdiden birçok kişi tarafından benimsendi.

Orta ve yüksek öğrenimdeki öğrencilerin yüzde 25 ila 30'u korona önlemleri sona erdikten sonra bile evde eğitimin, pandemi öncesine  kıyasla  daha sık uygulanacağını tahmin ediyor. 

KiM'e göre çalışan Hollandalıların  yarısından fazlası, korona döneminde zaten evden çalıştı ve çevrimiçi toplantılara katıldı. Bu yöntem, özellikle yöneticiler ve ofis çalışanları için çok uygun bir yöntem oldu. Ancak inşaat veya yemek sektörü gibi sektörlerde çalışan birçok kişi için bu mümkün olmadı. 

İş ile ev arasındaki trafiğin korona krizinden önceki döneme göre daha az olduğunu belirten KIM, buna karşı aile ziyaretleri ve alışveriş trafiğinin de artacağını tahmin ediyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU