Hollanda’nın geniş bir kesimi bu sabah saatlerinde ortalama 3 ila 5 santim karın altında kaldı. Veluwe  bölgesi ve Nijmegen’de kar kalınlığının 10 santime kadar ulaştığı belirtildi.

Yapılan açıklamada; kar yağışının gün içerisinde doğu ve güneydoğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği belirtildi. Overijssel, Gelderland ve Utrecht olmak üzere üç  bölge için sarı kod uyarısı yapıldı.

Kar yağışı nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı. Sabah saatlerinde özellikle Hollanda'nın batısı ve merkezinde trafik sıkışıklığı yaşandığı belirtildi. 

Amsterdam ve Den Haag arasındaki A4'te kazalar nedeniyle her iki yönde de uzun kuyruklar oluştu. A27'de Bilthoven yakınlarında bir tır yolun kaygan olması nedeniyle kaza geçirdi. Zwolle ve Amersfoort arasındaki A28'de de kazalar yaşandı.

Sabah saatlerinde Hollanda genelinde 39kilometrelik trafik tıkanıklığı yaşandığı belirtildi.

Rijkswaterstaat, sürücülere yollarda oluşan kayganlık nedeniyle dikkatli olma çağrısı yaptı ve “Biraz daha yavaş sürün ve daha fazla mesafe bırakın.” dedi.

Sosyal medyada ülkenin farklı yerlerinden fotoğraflar yayınlandı.

Bir gönderide bunun 1 Nisan şakası olmadığı hatırlatıldı:

A27’de meydana gelen kaza:

Foto: Rijksoverheid

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın