Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI, dün başlayan ve halen etkili olan Dudley fırtınasının arkasından yarından itibaren ülkeyi etkileyecek Eunice fırtınası için "Truncu" kodlu ile şimdiden vatandaşları uyardı.

Perşembe günü; Dudley fırtınası
KNMI bugün Dudley fırtınasının ülkenin kuzey bölümünde ve iç kesimlerde sağanak yağış ile birlikte etkili olmaya devam edeceğini açıkladı. 

Açıklamada; rüzgar hızının kıyı kesimlerde saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceği, güneyde ise saatte 75-80 kilometre kadar olacağı belirtildi.

KNMI açık hava faaliyetlerinin ve trafiğin gün içinde sert esen rüzgar nedeniyle etkilenebileceğini, batı yönünden esen rüzgarın şiddetinin günün ikinci yarısından itibaren güney batı bölgelerinden başlayarak kademeli olarak azalacağını kaydetti.

Cuma günü Eunice etkili olacak
KNMI’ye göre Hollanda yarın ikinci bir fırtınanın etkisine girecek. Eunice adı verilen fırtınanın (çok) kuvvetli rüzgara neden olacağı belirtiliyor.

Cuma günü etkili olacak fırtınada rüzgar hızının saatte 90 ila 120 kilometre aralığında olacağı, iç kesimlerde 130 kilometreye kadar çıkabileceği aktarıldı. 

Eunice fırtınasının ağaçların devrilmesine ve uçan nesnelerden kaynaklanan hasara ve tehlikeye neden olabileceği belirtilen uyarıda, gece saatlerinde rüzgarın etkisinin azalacağı kaydedildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın