23 Kasım’dan itibaren Ispanya’ya hava ve deniz yolu ulaşımıyla girmek isteyenler, ülkeye varış saatlerinden 72 saat önce yapılmış ve negatif sonuç alınmış PCR testi ile girebilecek.

Bu uygulama 28 Avrupa Birliği ülkesi( Fransa,Italya,Almanya, Portekiz gibi) , Fas ,Birleşik Krallık ve 35 üçüncü dünya ülkesini kapsıyor.

AB ve Avrupa Ekonomik Alanın belirlediği riskli ülkeler ve bölgeler kırmızı ve gri renkle belirlenmis olup açıklanan ülkeler şunlardır : Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Hırvatistan, Danimarka (Faroe Adaları ve Grönland hariç) ,Slovenya, Estonya, Fransa, Yunanistan (Kitri, Ionia Nisia, Dytiki Ellada ve Sterea Ellada bölgeleri hariç).

Ayrıca Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç (Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder, Vestland, Trøndelag ve Troms ve Troms ve Finlandiya bölgeleri hariç) ), Hollanda, Polonya, Portekiz (Azor Adası'nın özerk bölgesi hariç), Romanya, İsveç, Lihtenştayn ve Slovakya’da listede bulunan ülkeler arasında yer alıyor.

Ispanya’ya girişlerde tüm yolcuların ateşleri ölçülecek, PCR testleri kontrol edilecek ve dış görünümlerinde de herhangi bir semptom olup olmadığına bakılacak. Ateşi 37.5 derecenin üzerinde olan yolcular, Covid-19 semptomları görülen yolcular ve covid-19 hastalarıyla aynı ortamda bulunan yolcular klinik ve epidemiyolojik durumlarının değerlendirilmesi için sağlık taramasından geçirilecekler.

Seyahat acenteleri ve sadece bilet satışı yapan acenteler Ispanya’ya girişler de yolcuların göstermesi gereken Sağlık Kontrol Formu hakkında müşterilerine bilgilendirme yapmakla yükümlüdürler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU