Pegida Hareketinin Ramazan ayı içerisinde Hollanda’nın çeşitli kentlerinde bulunan Türk ve Faslı camilerin önünde “domuz mangalı” etkinliği yapacağını açıklaması, toplumun çeşitli kesimlerinden tepkiler çekmeye devam ediyor.

Bu duyuruya yönelik bir açıklama yayınlayan IOT başkanı Zeki Baran, vatandaşlarımızı kışkırtmalara dikkat etmeye çağırdı.

Provokasyon niteliğindeki bu eyleme karşı ne yapılabileceğini açıklayan Baran, Pegida’nın amacının “olay çıkartmak” ve bu sayede gündem yaratmak olduğunu dile getirdi.

Bu tür kışkırtma amaçlı oyunlara gelmemenin en etkili yöntem olduğunu belirten Baran’ın kaleme aldığı “Ramazan ayında kışkırtmalara dikkat edelim!” başlıklı uyarı yazısı şu şekilde:

Pegida Hareketi Facebook sayfasında yaptığı açıklamayla Ramazan ayında Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde camilerin önünde akşamları mangal etkinliği yapılacağını duyurdu. 

5 Nisan HDV Muradiye Cami, Schiedam,
6 Nisan Al-Fourqaan Cami, Eindhoven,
7 Nisan Selimiye Cami, Enschede,
8 Nisan Masjid Cami, Almelo,
9 Nisan Eyüp Sultan Cami, Nijmegen.

Almanya’da ortaya çıkan Pegida Hareketi,  göçmen ve İslam karşıtı Nazi sempatizanı küçük bir örgüttür. Örgütün başlıca taktiği,  Müslümanları küçük düşürücü, aşağılayıcı eylemler düzenleyerek, olay çıkmasını sağlamak ve bu yolla kamuoyunun dikkatini çekmektir.

Bu tür kışkırtmalara karşı ne yapılabilir?
Böyle bir durumda dernek ve cami yöneticilerinin öncelikle belediye başkanıyla ilişkiye geçmelerinde fayda var. Belediye başkanından, Müslümanların Ramazan ayında rahatsız edilmeden ibadet etmelerinin sağlanmasını isteyebilirsiniz. Elbette en iyisi Pegida’nın faşist eyleminin yasaklanmasıdır.  Bu mümkün olmaz ise eylemin camiden uzak bir yerde yapılmasını ve yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep edebilirsiniz. 

Mangal eylemiyle Pegida’nın olay çıkarmak istediği açık şekilde anlaşılıyor. Ve özellikle şiddet olayları meydana gelirse, haberlere konu olacaklar ve böylece amaçlarına ulaşacaklar. Bu tür kışkırtma amaçlı oyunlara gelmemek en etkili yöntemdir. Onların etkinliğiyle kimse ilgilenmez ise o zaman amaçlarına ulaşamayacaklar.

Böylesi durumlarda yapabileceğimiz bir şey olur ise IOT’ye başvurabilirsiniz."

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın