Hollanda’da yaşayan Türk gençlerine yeni ufuklar açmak, yeni nesilleri yüreklendirmek ve daha iyi bir gelecek yaratmalarına katkı sağlamak isteyen HOTIAD, HBO mezunu ve Üniversite son sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği “5 CEO ile 5 Gün” programını düzenlenen gala gecesi ile sonlandırdı.

Salı günü Rotterdam Zuidplein Tiyatrosunda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Nilgün Şahin’in yaptığı, Türkiye’den Tüsiad Bilim Kurulu üyesi ve President at European Mentoring and Coaching,  Dr. Rıza Kadılar’ın konuşmacı olarak katıldığı gala akşamında, T.C Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli ve Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz’ın yanı sıra çeşitli meslek gruplarından, iş dünyasından bilinen simalar ve öğrenciler yer aldı.

(Haber fotoğraf sonrasında devam ediyor)

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu galanın açılış konuşmasında, pandemiden dolayı ertelenen gala gecesini ancak düzenleme fırsatını yakaladıklarını dile getirdi. 

Özellikle gençler ve öğrencilere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Gürcüoğlu, gençlerin ufkunu genişletmek için çalışmalarda bulunduklarını ve bulunmaya devam edeceklerini söyledi. 

Hollanda’da 60 binin üzerinde HBO ve üniversite mezunu Türk genci bulunduğunu belirten Gürcüoğlu, “Bu ülkenin geçmişinde belki yoktuk ancak, bu ülkenin geleceğine talibiz.” diyerek gençlere ne kadar önem verdiğini de dile getirdi.

(Haber fotoğraf sonrasında devam ediyor)

2100 yılının Hollanda’sının demografisine göre nüfusun yüzde 56’sının yabancılardan oluşacağını aktaran Gürcüoğlu, Türk toplumunun etnik gruplar içinde başarı şansının en yüksek grup olarak çıkması için şimdiden hazırlık yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Gürcüoğlu bu nedenle “5 CEO 5 Gün” programlarının devam edeceğini dile getirdi.

Gürcüoğlu sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:  “Artık acıklı, ezik göç hikayelerini, tahta bavulları, dil bilmezliği konuşmuyoruz. Türk toplumunun başarılarını, geleceğe olan güvenini konuşuyoruz. Siz biz demeden hepimizin geleceğini ve üzerimize düşen görevi konuşuyoruz. HOTIAD olarak yapacaklarımızı konuşuyoruz. ” 

Programda Dr. Rıza Kadılar, “Geleceġin Liderleri Yetişiyor” konu başlığında bir konuşma yaptı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın