Zwolle’de dün yaşanan saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı. Polis tarafından yapılan açıklamada 32 yaşındaki şüphelinin Çarşamba akşamı Deventer polis karakoluna teslim olduğu belirtildi. Polis kişi hakkında araştırma başlattı.

Hollanda’nın Zwolle kentinde Perşembe günü akşamüzeri işlenen cinayette 57 yaşındaki Ali Torunlar ve 62 yaşındaki ağabeyi Hüseyin Torunlar hayatını kaybetti. 

Yakalanan kişi hakkında geniş çaplı araştırma başlatıldığını belirten polis sosyal medyadan yayınladığı mesajda olayın görgü tanığı olan vatandaşlara yönelik bir duyuru yaptı ve vatandaşların emniyet güçleri ile irtibata geçmesini istedi. 

Polis dün yaptığı açıklamada da özellikle olay sonrası eşyalarını arkada bırakarak restorandan kaçan vatandaşların emniyet güçleri ile iletişime geçerek tanık olduğu olay hakkında bildiklerini aktarmasını istedi. 

Olayın tanığı 10 aile Mağdur Destek Servisi’ne başvurdu
Hollanda Mağdur Destek servisi (Slachtofferhulp Nederland) yaşanan silahlı saldırı olayına tanık olan ve küçük çocukları bulunan 10 ailenin mağdur desteği almak için başvuru yaptığını açıkladı.

Yaşanan olayın ehemmiyetine değinen Hollanda Mağdur Destek servisi sözcüsü nu.nl sitesine yaptığı açıklamada, bu konuda özellikle ebeveynleri uyararak çocukların davranışlarına dikkat etmesi ve çocuklarında gördükleri (Örn. Aniden gece ebeveynle birlikte yatmak istemek veya yemek yemek istememek gibi) herhangi bir davranış değişikliğinde yardım almaları gerektiğini belirtti.

Ali ve Hüseyin Torunlar cinayeti
Zwolle Floresstraat’taki McDonald's restoranında saat 18.00 civarında gerçekleşen olay görgü tanıklarının basına yaptığı açıklamalara göre şu şekilde cereyan etti.

Akşamüzeri iki kardeş yemek yemek için restorana geldi. Onlar yemek yerken restorandan içeri giren bir kişi kasadan siparişini verdi ve elindeki tepsiyle birlikte iki kardeşe yakın bir mesafede bir masaya yaklaştı. 

Elindeki tepsiyi masaya bırakan fail, cebinden çıkarttığı tabanca ile Ali ve Hüseyin Torunlara ateş etmeye başladı. Silahın tüm şarjörünü ateş ederek boşaltan fail, daha sonra koşarak restorandan kaçtı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre o sırada restoranda bulunan ve çoğunluğu çocuklardan oluşan yüze yakın restoran müşterisi, olayın dehşeti ile eşyalarını dahi bırakarak, dışarı kaçtı. 

Saat 18.00 civarında gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ve ambulans ekipleri olay yerine ulaştığında, vurulan kişilerden birinin öldüğünü, diğerinin ise henüz yaşadığını görerek müdahale etti. Yapılan tüm tıbbi müdahaleye rağmen ikinci kişide olay yerinde can verdi.

Polis sözcüsü olayda başka yaralanan veya ölen olmadığını belirtirken, mekanın küçük bir yer olması ve ateş edilen mermilerin sekmesi sonucu daha vahim sonuçların başka yaralı veya ölüm riskinin bulunduğuna dikkat çekti. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın