Özellikle bugün kutlanan Hemelvaartsdag (Diriliş günü) nedeniyle tatile gidecek yolcular, Schiphol havalimanına ulaşmak için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

İsa peygamberin cennete yükselişinin anısına Paskalya'dan sonraki 40'ıncı gün kutlanan gün olan Hemelvaartsdag bu yıl Perşembe gününe denk geldi. Bu sayede uzun bir haftasonu tatili yapmak isteyen binlerce vatandaş, biran önce tatile gitmek için çaba sarf ederken, Schiphol’de oluşan kuyruğa takıldı.

Sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaşılan video ve fotoğraflarda da oluşan kilometrelerce uzunluktaki araç ve yolcu kuyrukları dikkat çekti. 

Bazı yolcular 3 saat boyunca kuyrukta beklediğini ifade ederek durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi.

Yolcular tarafından paylaşılan görüntülerden bazıları şu şekilde:

FNV’den iş yükünü azaltın çağrısı
Çarşamba günü Schiphol yönetimi ile FNV sendikası yetkilileri arasında iş yükünün azaltılmasına yönelik görüşme yapıldı. FNV sendikası, daha önce yaptığı açıklamada bu sorunun 1 hazirana kadar çözülmesi gerektiğini belirterek, aksi halde büyük çaplı eylem yapılacağını duyurmuştu. 

Schiphol CEO'su Dick Benschop Çarşamba günkü görüşmelerde şahsen bulunmadığı belirtildi. 

Havalimanında güvenlik görevlileri ve bagaj görevlileri arasındaki personel sıkıntısı nedeniyle, geçtiğimiz günlerde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de uzun yolcu kuyrukları oluşacağı bekleniyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın