Rotterdam polisi geçtiğimiz hafta Cuma günü şehir merkezinde gerçekleşen Kovid-19 kısıtlamaları karşıtı gösterilerin, yasadışı suç örgütleri tarafından organize edildiğini düşünüyor.

Yerel basın organı Rijnmond tarafından verilen haberde Rotterdam Polis Şefi Westerbeke’nin Belediye Meclisinde konu ile ilgili bir brifing verdiği belirtildi. Haberde Westerbeke’nin yanı sıra Belediye Başkanı Aboutaleb’in de açıklamaları olduğu kaydedildi.

Westerbeke’ye göre göstericilerin çoğu sadece polisle çatışmak için şehre geldi. Polis şefi konuşmasında ellerinde bu tahmine yönelik sağlam bir delil bulunmadığını ancak, gösterilerin olduğu saatlerde iki sefer sahte bomba ihbarı aldıklarını dile getirdi.

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb ise bomba ihbarlarının büyük ihtimalle polis mensuplarını şehrin başka bölgelerine çekmek için yapıldığını, ihbar noktalarında herhangi bir anormallik görülmediği için ihbarınsahte olarak değerlendirildiğini belirtti.

‘Gösteri esnasında polis ihbar noktasına gönderilmiş olsaydı o gece daha korkunç şeyler olabilirdi’ şeklinde açıklayan Aboutaleb bu ihbarların organize bir suçu gösterdiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Aboutaleb ve Westerbeke gösterilerden bir hafta önce böyle bir gösteri yapılacağı ihbarlarının alındığını ancak 50 kişilik bir grup beklendiğini, Feyenoord taraftarlarından oluşan küçük bir grubun da bu gösteriye katılacağının tahmin edildiğini belirtti. 

Gösteride bir araya gelen grubun tahmin edilenden çok fazla olduğunu belirten Westerbeke gösterinin başından itibaren polise ağır havai fişeklerle saldırıldığını vurguladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU