Roosendaal'daki bir Türk restoranı birkaç hafta içinde üçüncü kez saldırıya uğradı. Brabant televizyonu saldırıya uğrayan restoranın Rembrandtgalerij meydanındaki Cızbız Köfte restoranı olduğunu duyurdu. 

Polis basın açıklamasında; bu sabah saat 06.30 sularında iki kişinin restorana havai fişekle saldırdığı belirtildi. Açıklamada,  işletmede meydana gelen patlama nedeniyle ön vitrin camının patlayarak meydana dağıldığı ve binanın arka cephesinde de ağır hasar oluştuğu kaydedildi.

Polis elde edilen kamera görüntülerinden yola çıkarak aranan iki şüphelinin eşkâlini şu şekilde açıkladı: Faillerden biri tamamen siyah giyinmiş, başını kapüşonu ile kapatmış ve beyaz tabanlı siyah ayakkabı giyiyor. Diğer fail siyah/gri bir ceket ve kot pantolon giyiyor. Mavi bir yüz maskesi takıyor.

Patlamanın meydandaki yerel sakinler ve girişimcilerin üzerinde büyük bir etki yarattığı belirtilen polis açıklamasında, olayla görevlendirilen dedektiflerin kamera görüntülerini incelediği ve mahalle araştırması yaptığı belirtildi.

Birkaç hafta içinde üçüncü saldırı
Aynı restoranın Ocak ayında da iki kez havai fişekli saldırıya uğradığı belirten Brabant televizyonu, Ocak ayının başında (2-3 Ocak) gece saatlerinde bir saldırı girişiminin gerçekleştiği, kimliği belirlenemeyen bir kişinin restoranın camına havai fişek bantladığı sırada bölgeden geçen başka kişileri fark ederek, olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Bu girişimden yaklaşık bir buçuk hafta sonra, 13 Ocakta tekrar restorana saldırı olduğu belirtilen haberde, yine aynı metot kullanıldığı, bir havai fişeğin restoranın camına bantlanarak sabitlendiği ve patlatıldığı aktarıldı.

Brabant televizyonu, olay yerindeki muhabirlerin ifadelerine dayandırarak verdiği haberde; bu sabahki patlamada faillerin önce bir taşla vitrini kırdığı ve ardından restoranın içine havai fişek attığı, bu nedenle patlamanın hasarının daha fazla olduğu aktarıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın