Rotterdam Belediyesi 1 Temmuz’dan itibaren şehir sakinlerinin ördek ve diğer kuşları evsel atıklarla beslemesine yasak getirmeye hazırlanıyor. 

Belediyeye göre ördekler ve diğer kuşlara  atılan ekmek, patates gibi malzemeler, hem suda mavi-yeşil alglerin daha hızlı büyümesine hem de o bölgede haşerelerin artmasına neden oluyor 

Ancak belediye getirilecek yasağın en önemli nedeninin, atılan yiyeceklerin kuşlarda ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına neden olması, olduğunu belirtiyor. 

Belediye konseyinin kabul ettiği öneride, ördeklerin sağlığını tehdit eden bu yiyeceklerden kalan artıkların kaz ve martı gibi kuşlar ile fare ve sıçanları da bölgeye çektiği, bu nedenle hem o bölgenin aşırı kirlenmesine hem de hayvanlar arasında saldırgan davranışların artmasına neden olduğuna vurgu yapıldı.

Belediye Meclisi’ne sunulan öneri haziran ayında meclis toplantısında ele alınacak. Kabul edilmesi halinde de yasak 1 Temmuzdan itibaren geçerli olacak. Yasağa uymayanlara para cezası verilecek.

Rotterdam bu konuda ilk değil. Birkaç yıl önce başkent  Amsterdam’ın büyük bölümünde ve başka şehirlerde de ördeklerin insanlar tarafından beslenmesine, yasak getirilmişti.

Foto: Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın