Geçtiğimiz hafta devlet kanalı NPO2’de yayınlanan ‘Giethoorn’dan defol’ isimli belgeselde ortaya çıkartılan ve bir anda ülke gündeminde bomba etkisi yaratan şehir sakini Türk ailenin yaşadığı ırkçı ve ayrımcı saldırıların etkisini halen devam ettiriyor.

Yayınlanan program sonrasında ailenin yanında olduğunu ve konuyu Meclis gündemine taşıyacağını belirten DENK Partisi vekilleri Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle, Yılmaz ailesini ziyaret etti.

Bu ziyaret sonrasında bir açıklama yapan vekiller; Giethoorn’un yüzbinlerce turist tarafından ‘masal köyü’ olarak ziyaret edildiğini ancak Yılmaz ailesi için ‘kabus köyüne’ döndüğünü belirtti. 

Her iki vekil de bundan sonra aileye her türlü desteği sağlayacaklarına dair taahhütte bulundu.

Meclis acil oturum talebini geri çevirdi
DENK partisi Salı günkü Meclis toplantısında; konuyu gündeme taşımak için başvuru yaptı ancak teklif meclis çoğunluğunun desteğini görmediği için görüşülmedi. 

DENK partisinin acil oturum talebinin SP ve CDA tarafından destek görmemesi de dikkat çekti. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın