Geçtiğimiz hafta metal sektöründe işveren ve işçi sendikaları arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinin (cao) altına imza atmaktan kaçınan Kraliyet Metal Birliği (Koninklijke Metaalunie), kurum içinde yapılan görüşmeler sonrasında fikrini değiştirdi. Birlik toplu iş sözleşmesi anlaşmasına imza attı.

Hollanda’nın metal sektöründe en büyük işveren örgütü olan Kraliyet Metal Birliği, özellikle Ukrayna’daki gelişmeler nedeniyle sektörde belirsizliğin arttığını belirterek, sözleşmenin altına imza atmaktan kaçınmıştı.

Birlik Direktörü Jos Kleinboer bugün yaptığı açıklamada, varılan toplu iş sözleşmesi içeriğinde olumlu noktaların olduğunu belirterek, “Sonuç, 180 bin çalışanımız ve 15 bin şirketimiz için uzun vadeli barış ve güvenlik sağlıyor.” dedi. 

Varılan toplu iş sözleşmesiyle gençlerin maaşlarının artırıldığını ve eğitime daha çok yer verildiğini belirten Kleinboer, sektörün çok sayıda yeni profesyonele ihtiyacı olduğunu bu nedenle söz konusu noktalara daha çok önem verdiğini dile getirdi.

Metal ve teknik sektöründe varılan toplu iş sözleşmesi toplamda 320 bin kişiyi ilgilendirmekte ve sektör çalışanlarının neredeyse üçte ikisi Metal Birliği’ne bağlı işyerlerinde çalışmakta. 

Varılan toplu iş sözleşmesi uyarınca, önümüzdeki yıl nisan ayına kadar maaşlara yıllık ortalama yüzde 3,2 zam yapılacak.

Toplu iş sözleşmesinin içeriği hakkında bilgi almak için bu Metaal Birliği internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Foto: Russ Ward - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın