Hollanda'da 10 yılda bir düzenlenen ve aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 400’den fazla ülkeye ait bahçe ve peyzaj tasarımlarının sergilendiği Dünya Bahçecilik Fuarı - Floriade açıldı.

Almere şehrinde düzenlenen ve bu yılki teması "Büyüyen yeşil şehirler" olan fuara, tarım ve bahçecilikte yeşil teknolojiyi önceleyen firmalar katıldı. 

Fuar Resmi açılışı 13 Nisan’da Kral Willem-Alexander’ın katılımıyla yapılan fuar 14 Nisan itibariyle de ziyarete açıldı.

60 Hektarlık alana kurulan fuara bu yıl 33 ülke katılmakta. Floriade’nın ziyaretçileri arasında en fazla beğeniyi ise Tayland, Almanya, Japonya, Belçika, Katar, Çin ve Bangladeş bahçeleri çekiyor.

Ay-yıldızlı Türkiye bahçesi


Floriade'deki Türkiye Bahçesi'nde çiçeklerle yapılan ay yıldızlı Türk bayrağı motifi, büyük ilgi görüyor.

Bahçe içinde yer alan ve "Çevre dostu köşk" şeklinde tasarlanan yapıda; oymacılık, ebru, hat ve cam işleme sanatlarının örnekleri yer alıyor.

Ayrıca atık plastiklerin arı şekline getirildiği ve 12 metre yüksekliğinde bir insan heykelinin yer aldığı fuarda, tahrip edilen arı florasına dikkat çekiliyor.

Floriade 2022 Kültür ve Sanat Koordinatörü Sandra van Beers, fuarda bahçeciliğin yanı sıra kültür ve sanat eserlerinin yer aldığına da işaret etti.

Yeşil şehircilik
Fuarda, "Büyüyen yeşil şehirler" temasıyla evlerin balkonundan başlayıp şehrin tamamına yayılan yeşil dönüşüm stratejisi öne çıkarılıyor.

Plastik malzeme kullanılmayıp ahşap malzemelerden yapılan çocuk parkı ve tamamen biyolojik atıklardan yapılan evlerin yer aldığı fuarda, yeşil şehircilik stratejisinin de örnekleri sergileniyor.

Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm sistemlerinin sergilendiği bahçelerde, geleceğin tarım metotları tanıtılıyor.

Çok katlı ve dikey tarım yöntemiyle birçok sebze ve bitkinin yetiştirildiği, güneş enerjisi ve yeraltı suyu ısısının kullanıldığı yeni tarım yöntemlerinin yaygınlaşması hedefleniyor.

Ziyaretçilere, küresel ısınma ve artan kirlilik sebebiyle şehir merkezlerinde öncelikle enerji tasarrufu olmak üzere kapsamlı ve bütünsel bir sürdürülebilirlik mesajı veriliyor.

Fuarın sona erdikten sonra alanın botanik bahçesi olarak kalması planlanıyor.  9 Ekim'e kadar açık kalacak fuarı yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın