Yaklaşık bir buçuk yıl önce Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Nieuw-West  bölgesinde başlayan bir projede yer alan Türk ve Faslı anneler, sokakların daha güvenilir hale gelmesi için canla başla çalışıyor.

Mahalle Annesi olarak anılan ve yaklaşık 30 kadından oluşan grup, her gün sokaklarda devriye gezerek, yanlış davranışlar sergileyen gençlerle konuşuyor ve onları uyarıyor. 

AT5 kanalına yaptığı açıklamada  “Biz onları görmesek de onlar bizim buralarda olduğumuzu biliyorlar” diyen Kouatar,  amaçlarının mahalleyi güvende tutmak ve huzursuzluk çıkmasını önlemek olduğunu dile getiriyor.

Polis ve belediye ile yakın temas halinde olan Mahalle Anneleri’ni Fatimzahra Baba koordine ediyor. 

Fatimzahra Baba’ya göre mahalle sakinleri de Mahalle Anneleri’nin devriye gezmesinden oldukça hoşnut. 

Gruptaki her kadının mahalledeki gençlere kendi çocukları gibi davrandığını ve bu davranışın işe yaradığını belirten Kouatar, “Dışarı çıktığımızda gençlere buradayız, bizimle konuşun ve bir şey olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz diyoruz. Ama gençler de dikkat etmeleri gerektiğini biliyorlar çünkü onları izliyoruz.” diyor.

Mahalle annelerinin devriye gezmesinin bölgede sakinliği sağladığı aşikir. Bunun en yakın örneği ise korona tedbirlerine karşı yapılan gösterilerde yaşandı. Protestocularla polis arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken Amsterdam’ın bu bölgesinde sokaklarda sakinlik bozulmadı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU