Hollanda’da geçen hafta vaka sayılarında birkaç ilde hafif bir düşüş yaşanmış olsa da bu hafta yayınlanan RIVM verilerinde tekrar yükselişe geçtiği görülmekte. Hollanda ECDE tarafından yayınlanan Avrupa haritasında üst üste dokuzuncu hafta koyu kırmızı olarak işaretlenmiş durumda.

Son iki hafta içinde 59 bin vaka görülen, Noord-Holland’da artış sayısının yüzde 63’lere dayandığı belirtilmekte. Sadece Amsterdam şehrinde artışın yüzde 87 olduğu belirtilmekte. Bu sayılar bölgenin vaka sayıları listesinde Limburg’un yerini aldığını göstermekte.

Vaka sayılarına göre Noord-Holland bölgesini Utrecht takip ediyor. Bölgede son iki hafta içinde alınan rakamlara göre her 100 bin kişide 1771 kişide vaka tespit edildi.

Vaka sayılarına göre bölgelerin sıralaması ise şu şekilde; Zuid-Holland (1693), Flevoland (1603), Noord-Brabant (1550), Overijssel (1438), Groningen (1424), Zeeland (1373), Gelderland (1319), Friesland (1308), Drenthe (1266) ve Limburg (1179). 

Avrupa Korona Haritası; Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün (RIVM) de bağlı olduğu ECDC tarafından her Perşembe yayınlanıyor. Kuruluş, önceki iki haftalık vaka sayılarına ve yüzdelere bakarak haritayı şekillendiriyor. 

ECDC Korona haritasında düşükten yükseğe doğru olmak üzere dört renk bulunuyor. Bunlar yeşil, turuncu, kırmızı ve koyu kırmızı. Koyu kırmızı olan bölgeler yüksek riskli bölge anlamına geliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU