Hollanda’nın ünlü süpermarket zinciri Albert Heijn, kendi markası zencefilli kurabiyelerin (AH Gingerbreadman koekjes) toplatıldığını açıkladı.

Şirketin web sitesinde yer alan uyarı yazısında; bir üretim hatası nedeniyle, son kullanma tarihi 01-02-2022 olan zencefilli kurabiyelerde metal kalıntılarına rastlandığı ve bu nedenle satıştan kaldırıldığı kaydedildi.

AH uyarısında “Müşterilerin ürünü yememeleri ve bir Albert Heijn mağazasına iade etmeleri ivedilikle rica olunur.” açıklaması yer aldı. Şirket satış bedelinin müşterilere geri iade edileceğini duyurdu.

Satıştan çıkartılan 2. ürün Grand Ferrero Rocher Dark

Şirketin satıştan kaldırdığı diğer ürün ise Ferrero markalı çikolatalar. 

Ferrero B.V. Hollanda firmasının NVWA ile yaptığı istişare sonrasında; ürün etiketinde eksik bilgi bulunduğu nedeniyle, son kullanma tarihi 20-04-2022 olan “Grand Ferrero Rocher Dark125 gram” adlı ürünü satıştan geri çektiği belirtildi. 

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA’ya göre ürün etiketinde açıkça “SÜT içerebilir” ibaresi yer alması gerekmekte. Ferrero ise üründe eser miktarda süt içerme olasılığının bulunduğunu belirterek, ürünün satıştan kaldırdığını açıkladı.

Uyarıda süte karşı şiddetli alerjisi bulunan veya süte duyarlılığı yüksek olan tüketicilerin, ürünü tüketmemeleri tavsiye edilirken, müşterilerin satış bedelini geri alabilmeleri için Ferrero'nun tüketici hizmetleriyle iletişime geçebilecekleri belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU