Bu hafta pazartesi günü Giro555 aracılığıyla başlatılan ve hem sanat ve kültür kurumlarının hem de tv ve radyo kanallarının destek verdiği “Ukrayna için birlikte hareket ediyoruz” (Samen in actie voor Oekraïne) adlı yardım kampanyasında şuana kadar, 16,2 milyon euro toplandığı açıklandı.

Yürütülen kampanyada toplanan para, Ukrayna'dan gelen mülteciler için barınak, tıbbi bakım malzemesi, temiz içme suyu gibi acil yardımlar için ve geride kalan insanlara yardım etmek için kullanılacak.

Kampanyada toplanacak miktarın önümüzdeki günlerde önemli ölçüde artması bekleniyor. Ülkenin birçok yerinde Ukrayna için bağış toplama etkinlikleri ve konserler düzenleniyor.

Önümüzdeki Pazartesi günü de, ulusal ve bölgesel medya aracılığıyla para toplamaya devam edilecek. Giro555 kampanyasında pazartesi günü Radio 555'in yapacağı özel bir yayın on ulusal radyo istasyonu tarafından yayınlanacak. Ayrıca akşam saatlerinde TV kanalları SBS6, RTL ve NPO ortak bir televizyon yayını yapacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın