Maastricht kentinde Annesi Emel Serdan, babası Ali Paşa Serdan ve erkek kardeşleri ile birlikte yaşayan 10 yaşındaki Azra Serdan, kendi yaptığı bileklik ve anahtarlıkların satışından elde ettiği geliri Afrikalı çocuklar için kullandı. 
 
Azra biriktirdiği 1600 euroyu insani yardım derneğinin aracılığında Çad'da su kuyusu açtırdı. Maastricht Belediyesi bu emeğinin karşılığı olarak Azra’yı devlet nişanı ile ödüllendirildi. Azra ayrıca ulusal TV kanalı KRO-NCRV'nin düzenlediği Zapp Awards 2022’de de ödül aldı.

"Yardımın azı çoğu olmaz”
İzlediği belgesellerde Afrika'da su kıtlığı olduğunu öğrenip bu duruma çok üzülen Azra, yaptığı anahtarlık ve bileklikleri hem çevresine sattı hem de internet üzerinden satışa çıkardı. 

(Haber fotoğraftan sonra devam ediyor)

Kuyunun üzerine kendi isminin yanı sıra 17 yaşında vefat eden teyzesi Zehra Başkaya'nın ismini de yazdıran Azra "İhtiyacı olan kişilere az da olsa yardım etmek istedim. Bizim için musluktan akan temiz su çok normal. Bunun ne kadar kıymetli bir şey olduğunu düşünmeden kullanabiliyoruz. Ancak dünyada birçok çocuk bunu yapamıyor. Birçok çocuğun bazen bir kova su için saatlerce yürümesi gerekiyor. Çoğu zaman da ulaştıkları su temiz bile olmuyor. Bu, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Ben bu duruma biraz da olsa yardım etmek istedim. Çünkü yardımın azı veya çoğu olmaz. Tüm yardımlar dünyayı güzelleştirecektir. Birbirimizi hep sevip değer verelim" dedi.

En başarılı proje seçildi
Azra Serdan’ın projesi, KRO-NCRV'nin düzenlediği ve NPO’da yayınlanan, seyirciler tarafından oylanarak birincinin belirlendiği programda en başarılı proje seçildi.

(Haber fotoğraftan sonra devam ediyor)

Hollanda'da devlet nişanı ile ödüllendirilmenin kendisi için çok özel olduğunu ifade eden Azra, Zapp Awards 2022’de aldığı ödül için de “Bu olaydan sonra hem sosyal medya üzerinden hem de çevremden çok güzel şeyler söylendi. İleride de bu tür etkinlikleri yapmayı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

"Gurur duyuyoruz"
Azra'nın annesi Emel Serdan da ailesi olarak kızlarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, "Azra'nın davranışları birçok çocuğa ilham kaynağı oldu, bundan dolayı ayrıca mutluyuz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz" dedi.

Kaynak: IHA

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın