Hollanda'da son 24 saatte 4 bin 7 kişide daha yeni tip koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte günlük vaka artışında yeni bir rekor kırıldı. 

Hollanda'da son günlerde yaşanan vaka artışının ardından Amsterdam korona vaka sayısında 457 vaka ile ilk sırada yer alırken,  Rotterdam 267  ile ikinci, Den Haag ise 256 yeni vaka ile üçüncü sırada yer aldı. 

Hastanede tedavi altına alınan hasta sayısı da son 24 saatte 69 kişi artarak toplamda 810'a yükselirken, hastanede tedavi altına alınan hasta sayısı bir önceki güne göre yüzde 9'un üzerinde artış kaydetti. Ülke genelinde bulunan 699 yoğun bakım ünitesinin 163'ü ise korona hastaları tarafından kullanılıyor. 

Son 24 saatte GGD tarafından RIVM'e bildirilen korona kaynaklı ölü sayısı 5 olarak kayıtlara geçerken, dün yaşamını yitirenlerin sayısı ise 21 olarak gerçekleşmişti. Hollanda genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 6 bin 454'e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 135 bin 892 olarak gerçekleşti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU