Geçtiğimiz hafta Zwolle’de bir McDonald’s restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hüseyin Torunlar (62) ve Ali Torunlar (57) Pazar günü yapılan cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazeye Hollanda’nın dört bir yanından, Almanya ve Belçika’dan ve hatta Türkiye’den gelen üç bin kişiyi aşkın bir kalabalık katıldı.

Cenazeye katılan kalabalığın arasında Deventer Başkonsolosumuz Tuna Yücel Modrak da yer aldı. Modrak yaptığı açıklamada, “Her ikisine de Allah’tan rahmet diliyoruz, Üzgünüz, bütün ailelere de sabır diliyorum” dedi.

Zwolle Kranenburg’de bulunan Şehir mezarlığında kılınan cenaze namazıyla başlayan cenaze programında, cenazeler toprağa verilirken, Zwolle Cem Evi Merkezinden bir Alevi dedesi dua etti. 

Cenazeler toprağa indirildikten sonra cenazeye katılanlar sırayla mezarlara birer avuç toprak ve bir beyaz gül bıraktı. Cenazeden sonra aile taziyeleri Cemevi’nde kabul etti. 

Hüseyin Torunlar (62) ve kardeşi Ali Torunlar (57) geçtiğimiz hafta Çarşamba akşamı Zwolle’de bir fastfood restoranında, içeride çok fazla çocuğun bulunduğu bir saatte silahlı saldırıya uğradı. İki kardeş olay yerinde hayatını kaybetti. 

Cinayetin 32 yaşındaki zanlısı aynı gün akşam saatlerinde Deventer polis karakoluna teslim oldu.  Zanlının ilk sorgusunun ardından soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü, savcının iki haftalık ek süre istediği belirtildi.

Haber foto: Hayri Aydemir
Haber içi fotoğraflar: Seyit Burhaneddin Kekeç

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın