Çeşitli vakıf, dernek, işletme ve meslek kuruluşlarının çatı örgütlerinden oluşan ve ulusal bir organizasyon olan Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (PTN), belediye başkanlarına bir çağrı yayınladı.

PTN yazılı olarak yaptığı açıklamasında tüm belediye başkanlarına seslenerek, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü'nün (Pegida) provokasyonlarına izin vermemeye çağırdı.

Özellikle kardeşlik ve beraberliğin yaşandığı Ramazan ayında, “cami önünde domuz mangalı” gibi  eylemlerin İslam toplumu üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten PTN, geçtiğimiz günlerde bazı belediye başkanlarının bu eylemlere izin vermediğini hatırlatarak, diğer belediye başkanlarının da aynı reaksiyonu vermelerini beklediklerini dile getirdi.


Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun yayınladığı çağrı şu şekilde:

Sayın Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri,
Ulusal bir platform olan Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (PTN), belediye başkanlarını ve belediye yetkililerini Pegida'nın provokatif eylemlerine izin vermemeye davet ediyoruz.
 
Provokatif Eylemler
Son zamanlarda, aşırı sağcı İslam karşıtı hareket olan Pegida’nın, ülkenin birçok yerindeki belediyelerde camilerin önünde provokatif mangal eğlencesi düzenleyeceğini açıkladı. Buna ek olarak, Ramazan'ın başlamasından hemen önce, diğer şeylerin yanı sıra, İslam'ı faşist ve terörist olarak gösteren hakaret içeren postalar alındı. Özellikle kardeşlik ve beraberliğin yaşandığı bu ayda bu tür eylemlerin İslam toplumu üzerinde büyük etkisi vardır.

Teşekkürümüz ve isteğimiz

Hollanda'daki Müslümanların inanç özgürlüğü hakkı, Pegida'nın eylemleriyle baskı altına giriyor. Bu arada, bazı belediye başkanları ve belediye yetkilileri, söz konusu camilerin önündeki nefret içeren mangal eğlencelerine ve Pegida gösterilerine izin vermediler.

Bunun için kendilerine şükranlarımızı sunarken, aynı zamanda diğer belediye başkanlarından ve belediye yetkililerinden Müslümanlara karşı bu tür nefret eylemlerine izin vermemelerini bekliyoruz.

Sonuçta, camilerin önünde İslam karşıtı mangal eğlencesi yapmak sadece kamu düzenini bozmakla kalmaz, aynı zamanda çok inciticidir ve kasıtlı olarak kışkırtıcıdır. Bununla birlikte, Pegida ve diğer aşırı sağcı eylem grupları daha fazla dikkat çekmeye çalışıyor. Bu arada, cami cemaatimizi ve yöneticililerimizi bu tür provokasyonlara cevap vermemeye çağırıyoruz.

İlginiz ve işbirliğiniz için teşekkür eder, huzurlu bir dönem dileriz.

Saygılarımızla,

Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (PTN)

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın