Markaların logoları paketlerden kalktı ve sadece standart harflerle ismi kaldı. 

Sigara paketlerinde markanın adının yanında varsa ürünün yan adı da yazılabilecek ve üretimle ilgili gerekli bilgiler eklenebilecek. Bunların dışında zorunlu olan uyarı yazıları ve fotoğrafları bulunacak. 

Paketlerin tamamı kahverengi bir tonda olacak ve gençleri çeken göz alıcı renkli logolar artık hafızalardan silinecek. 

Hollanda'da hükümet, yeni başlayanları engellemenin tütün ürünleriyle mücadele için en iyi yöntem olduğunu düşündüğünde, sigara paketlerinin dış görüntüsünü gündeme almış ve bu değişikliklere karar vermişti. 

Benzer adımlar bir çok ülkede atılmaya başlandı. 

Üretici ve bayilere ellerindeki ürün stokunu tüketmek için bir yıl süre verildi. Bir yıl sonunda yapılacak denetlemelerde eski ürünlere rastlanması durumunda satıcıya 4.500 euro ceza verilecek. 

Yeni kural bugünden itibaren tütün ve sigara paketleri için geçerli olacak ancak puro ve elektronik sigaralar için de 2022'de uygulanması bekleniyor.

Hollanda'da ayrıca bugünden itibaren tüm tren istasyonlarında da sigara içmek yasaklandı. Peronlarda bulunan sigara içme noktaları da kaldırıldı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet.nl