Limburg Gümrük kontrol memurları dün Herkenbosch'ta (Limburg) bir sanayi bölgesinde yaptıkları rutin kontrol sırasında, kaçak tütün ve sigara fabrikası ortaya çıkarttı. 

Yakalanan150 bin kilo kaçak tütünün şuana kadar Hollanda’da ele geçirilmiş en büyük yasadışı tütün miktarı olduğu belirtildi.

Hollanda Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu’nu (FIOD)  bilgilendiren Gümrük ekipleri, depoyu bugün boşalttı. FIOD deponun ancak 20 tırla boşaltılabildiğini açıkladı. 

Gümrük memurlarının depoyu bulduğu anda içerideki birkaç kişinin kaçtığını belirten FIOD, depoda ele geçirilen sigara makinelerinin üzerinde Rusça açıklamalar bulunduğunu ve muhtemelen kaçan kişilerin Doğu Avrupa’dan geldiğini tahmin ediyor. 

Depoda kaçak tütünün yanı sıra İngiltere pazarına göndermek üzere hazırlanmış her biri ortalama 120 kilo sigarayla dolu yaklaşık 1200 kutu sigaraya el konuldu.

FIOD, ele geçirilen toplam 150 bin kilo tütün ve tütün ürününün imha edilmek üzere fırına nakledildiğini aktardı.

Ortaya çıkartılan kaçak tütün deposu ile ilgili araştırma başlatıldı.

Foto: FIOD

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın