Merkez İstatistik Bürosu (CBS) tarafından açıklanan rakamlara göre, Şubat ayında konut fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,2 arttı. 

CBS ve Tapu İdaresi tarafından Hollanda'da özel mülk sahibi tarafından kullanılan mevcut evlerin fiyat gelişimi üzerine yapılan araştırmada ortaya çıkan verilere göre; konut fiyatları, son dört ay içinde artarda yükselmeye devam etti. 

Son dört aydaki fiyatlar bir yıl önceki dönem ile kıyaslandığında yüzde 20’nin üzerinde artış olduğu görülmekte. Bir önceki yılla kıyaslandığında Kasım 2021’deki fiyatlar yüzde 20,1,Aralık 2021’deki fiyatlar yüzde 21 ve Ocak 2022’deki fiyatlar ise yüzde 21,1 daha pahalıydı.

Konut fiyatları Haziran 2013'teki en düşük seviyeden bu yana yükseliş seyrinde. Bu yıl Şubat ayı konut fiyatlarını dokuz sene önceki dip seviyeyle karşılaştırıldığında, yüzde 91,7 arttığı görülmekte.

CBS’e göre son aylarda satılan konut sayısı da bir yıl öncesine göre daha düşük. Bu yıl Ocak ve Şubat aylarında yaklaşık 28.000 konutun satışı gerçekleşti. Bu rakam bir yıl önceye göre yüzde 32’lik bir düşüş anlamına gelmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın