Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 6 bin 378 Covid-19 vaka sayısı tespit edildiği, toplam vaka sayısının 174 bin 653’e ulaştığı bildirildi.

Toplam 1244 kişinin hastanede tedavi edildiği, 247 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi. 

Ülkede dün açıklanan 24 ölümün ardından bugün 17 kişinin korona nedeniyle hayatını kaybettiğinin kayıtları geçtiği bildirildi. Toplam ölü sayısının ise 6 bin 584’e yükseldiği aktarıldı.

Hollanda’da salı günü yeni tedbirler açıklanacak

Korona uygulamasının ülke çapında kullanıma girişi nedeniyle dün basın karşısında çıkan sağlık bakanı Hugo De Jonge, alınacak yeni tedbirlerin salı günü başbakan Rutte ile yapacakları ortak basın toplantısında açıklanacağını duyurdu.

Bakan De Jonge, son günlerde görülen artışın iyiye gitmek bir yana daha kötüye gittiğine işaret ettiğini belirterek, şu an ne gibi tedbirler alınacağı konusunda bir açıklama yapmak istemediğini, kararların hafta sonu kesinleşeceğini ve pazartesi son değerlendirmesi yapılarak salı akşam, saat 19:00’da basın açıklaması ile duyurulacağını ifade etti.

Bakan De Jonge, Hollanda’nın kendini daha ağır tedbirlere hazırlaması gerektiğine vurgu yaparak sözlerini tamamladı. Bu da olası tedbirlerin boyutları hakkında ön bir bilgi vermesi bakımından önemli sayılıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU