Haftalardır siyasi gündemi meşgul eden tartışmada bütün gözler İşçi Partisi (PvdA) Lodewijk Asscher’a çevrilmişti. PVDA adına bakan olduğu dönemde vergi dairesindeki ırkçılığa göz yummak ve müdahale etmemekle suçlanan Asscher daha önce parti lideri olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Açıklama sonrasında PvdA etrafında sular durulmamış ve mağdur aileler tarafından Asscher başsorumlu olarak ilan edilmişti. Ayrıca İşçi Partisi'nin önümüzdeki haftasonu gerçekleşecek olan kongresinde birçok üyenin Asscher’a güven oyu vermeyeceği dolayısıyla zorlu istifası istenileceği ve partinin anketlerde düşüşe geçmesinden ötürü Asscher’ın istifaya doğru yöneldiği dikkatlerden kaçmadı.

Türk gençleri İŞİD sempatizanı

PVDA’lı Asscher ilk kez Hollandada yaşayan azınlıklara karşı tavrı ile sık sık gündeme gelmiş ve Sosyal İşler bakanı olduğu dönemde Türk gençlerinin yüzde 90'ının İŞİD sempatizanı ile suçlaması Hollandadaki Türk toplumunda deprem etkisi yaratmış ve açıklamalarını dayandırdığı araştırma daha sonra yalan dolu ve usulsüzlük ile yapıldığı ortaya çıktığında Asscher sözlerini geri almış ama Hollandadaki Türk toplumundan özür dilememişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU