Het Financieele Dagblad (FD) gazetesinde yayımlanan bir haberde, Hollanda’da en az 185 uyku apnesi (slaapapneu) cihazı kullanıcısının, arızalı Philips cihazı nedeniyle ek sağlık sorunları yaşadığı belirtildi. 

Geçtiğimiz yıl ortalarında Philips tarafından yapılan açıklamada; özellikle evlerde uyku apnesine karşı ve solunumu kolaylaştırmak için kullanılan, Sürekli Pozitif Havayolu Cihazı (CPAP) ve ventilatörünü, içlerindeki köpüklerin zehirlenmeye yol açma riski nedeniyle geri çağrıldığını duyurmuştu.

Uyku sırasında sıklıkla solunumun durmasına neden olan kronik bir durum olan uyku apnesi rahatsızlığı çeken hastaların kullandığı Philips cihazlarındaki sorun, daha çok vantilatör sistemlerinde yaşanmakta. 

Şirket; cihazın içindeki köpük kısmının parçalanma riskinin olduğunu ve aletten çıkabilecek zehirli gazların toksik ve kanserojen etkiye sahip olduğu belirtilmişti. 

Şirket açıklamasında; köpük parçalarının, ‘başağrısı, irritasyon, iltihaplanma veya solunum sıkıntısı’ yarata bileceği, zehirli gazların da ‘aşırı hassasiyet, baş ağrısı, bulantı veya kusmaya’ neden olabileceğine dikkat çekilmişti.

Şikayetçi sayısı 185’e çıktı
Ekim ayında, dört Hollandalı cihaz kullanıcısı yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle Philips'i sorumlu tutmuştu. 

Gazeteye bir açıklama yapan Amersfoort'tan SAP hukuk bürosu avukatı Mark de Hek, şikayetçilerin sayısının 200 kişiye yaklaştığını açıkladı.

Sağlık sorunları nedeniyle şikayetçi olan hastaları temsil eden SAP, Philips’in cihazlarla ilgili yapılan test sonuçlarını yayınlamasını istiyor. 

Bunun dışında yaklaşık seksen hasta da DAS ve Achmea Rechtsbijstand tarafından destekleniyor. Her iki şirkette Philips'in bu şikayetlerden sorumlu tutup tutulmayacağını araştırıyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU