Uyku apnesi tedavisinde kullanılan Philips'e ait Dreamstation 1'in dört kullanıcısı, yaşadıkları sağlık şikayetlerinden, üreticiyi sorumlu tuttu. Kullanıcılar, Dreamstation 1 kullanımının sağlık sorunlarına yol açıp açmadığının araştırılmasını talep ediyor.

Bu yıl Haziran ayında Philips, Dreamstation 1'deki ses emici köpükle ilgili sorunlar yaşandığını açıkladı. Aparattaki köpük kısmının parçalanabileceğini ve zararlı gazların açığa çıkabileceğini belirten şirket, kullanıcıların cihazı kullanmaması gerektiği uyarısını yaparak, bir doktora başvurmaları tavsiyesinde bulundu. Philips cihazları toplatacağını da söyledi. Ancak bazı kullanıcılar için makineyi kullanmak, hayati önem taşıyor. 

Kullanıcıların avukatı Mark de Hek, şirkete bir mektupla bu konuda bilgi verdi. De Hek, "Müvekkillerimden bazıları hala cihazı kullanıyor. Güvenli olup olmadığını bilmiyorlar, ama dururlarsa, bütün gün yorgun oluyor, başları ağrıyor ya da işyerinde, arabada uyuyakalıyorlar. Yani her iki kötü sonuç arasında bir seçim yapıyorlar." dedi.

Philips açıkladığı güvenlik uyarısında, diğer şeylerin yanı sıra maskedeki siyah parçacıklarla ilgili şikayetler aldığını dile getirmiş,  kullanıcıların baş ağrısı, öksürük ve göğüste basınç hissi yaşayacakları bildirilmişti.

Philips'in artık sorumluluğu kabul etmesi gerektiğini belirten Avukat De Hek, böylece cihazın kullanımının sonuçlarının ne olduğunun araştırılabileceğini belirtti.  Avukat, bu araştırmanın Philips tarafından yapılıp, masrafının da şirket tarafından karşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Philips sözcüsü, sorumluluğun içeriği hakkında yorum yapamayacağını belirtirken, "Bu cihazlarla ilgili güvenlik uyarısını çok ciddiye aldığımızı ve elimizden geleni en iyi şekilde ve mümkün olan en kısa sürede çözmeye kararlı olduğumuzu yinelemek isterim." dedi.

Özellikle uyku apnesi rahatsızlığında kişinin nefes almaya devam etmesini sağlamak için kullanılan Dreamstation 1 cihazları, dünya çapında şimdiye kadar,  50 bini  Hollanda'da olmak üzere, toplamda 3-4 milyon adet satıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU