Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü’nden (KNMI) yapılan açıklamaya göre pazartesi günü Hollanda’nın genelinde şiddetli fırtına etkili olacak. 

Yarın sabah itibariyle “Şiddetli ve kuvvetli rüzgar” olacağını belirten ve tüm ülke geneli için sarı kodlu uyarı veren KNMI şu açıklamayı yaptı;
“Önümüzdeki gecenin sonundan itibaren batı ve kuzeybatıda kuvvetli rüzgar esecek ve Pazartesi sabahı ülke geneline yayılacak. Kuzeybatı yönünden gelecek olan rüzgar özellikle öğlene doğru saatlerde, ülkenin kuzeybatısında saatte 90-100 km şiddete ulaşacağı tahmin edilmekte. 
Rüzgar hızı (Kuzey)Batı kıyı bölgesinde, muhtemelen IJsselmeer çevresinde saatte 100-110 km’ye çıkacak. İç kesimlerde rüzgar hızının saatte 75-90km arasında olması bekleniyor. 
Rüzgar şiddeti Pazartesi öğleden sonra kademeli olarak azalacak.”

Fırtınaya “Corrie” ismi verildi
Weerplaza meteoroloğu Diana Woei nu.nl sitesine yaptığı bir açıklamada pazartesi günü Hollanda’da etkili olacak fırtınanın “Corrie” olarak adlandırıldığını belirtti.

Ülkenin bazı bölgelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte şiddetli yağışların da görülebileceğini belirten Woei, sabah trafiğinin yoğun olma ihtimalinin olduğunu ve trafiğe çıkacakların çok dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.

Cumartesi günü Hollanda'nın kuzeyi ve doğusunda şiddetli rüzgar hasara neden oldu.  Friesland, Groningen ve Drenthe bölgelerinde rüzgarın hızının saatte 75 ila 90 kilometre olduğu kaydedildi.

Groningen'de, Gasunie binasının cephesinde hasar oluştu. Friesland'da ağaçların devrildiği ve evlerin hasar gördüğü rapor edildi. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU