Hollanda’nın Tilburg kentinde geçirdiği mide kanseri nedeniyle tedavi gören, daha sonra taburcu edilen fakat bilinmeyen bir nedenle rahatsızlıkları artarak devam eden Funda Gök, hafta sonu Türkiye’den gelen ambulans uçakla İstanbul’a nakledildi.

Kuzey Brabant Eyaleti’nin Tilburg kentinde yaşayan Giresunlu Gök ailesinin en büyük kızı Funda, yaklaşık 6 ay önce mide kanserinden ameliyat oldu. Daha sonra yapılan muayenelerde midesinde kanser olmadığı tespit edilen genç kız hastaneden taburcu edildi. 

Funda’nın sağlığı bu tarihten sonra giderek kötüleşti. Geçtiğimiz 10 ay içinde 50 kilodan 30 kiloya düşen ve yoğun ağrı kesici haplarla yaşamaya çalışan Funda Gök'ün rahatsızlığı için Hollandalı doktorlar net bir teşhis koyamadı. 

Günden güne eriyen Funda, evinin karanlık odasında ölüme terkedildi. Aile ve arkadaşları Funda için seferber oldu ve Türk yetkililere çağrıda bulundu.

Ailenin yardım çağrılarına kulak veren yetkililer, geçtiğimiz cumartesi günü yerel saatle 18:30’da Eindhoven havalimanına inen ambulans uçakla genç kızın İstanbul’a naklini gerçekleştirdi.

Gök ailesi yapılan tüm yardımlar ve kızlarının Türkiye'ye nakledilmesi konusunda emeği geçen başta T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz ve Avrupalı Demokratlar Birliği (UİD) Hollanda Eindhoven sorumlusu Zafer Gültekin’e teşekkür etti.

Ambulans uçağa Funda ile birlikte toplam 3 hasta alındığı belirtildi.

Foto: Dogus.nl

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın